Algemeen

Glasvezel? Wat is dat?

Glasvezel is een draadje van glas dat nog dunner is dan een haar. Door dit draadje wordt licht gestuurd; licht van een laser. Dit laserlicht is veel sneller dan een elektrisch signaal door een koperkabel. Daardoor is glasvezel internet supersnel en heeft het een zeer grote bandbreedte. Bij een glasvezelverbinding wordt er een oranje buis gebruikt waarin heel veel glasvezeldraadjes zitten. Bestanden naar het internet versturen gaat veel sneller dan met internet via ADSL, VDSL en kabel. Foto's en video's uploaden, internetpagina’s bezoeken en e-mails versturen heeft u nog nooit zo snel gedaan!   Een glasvezelnetwerk kunt u heel goed vergelijken met een boom. Je hebt de stam, ‘de backbone’, die in een hele dikke kabel om Arnhem heen ligt. Aan deze stam zitten takken vast die de wijk ingaan. Daar worden ze verdeeld in nog kleinere glasvezels, ‘de twijgjes’. Die twijgjes zijn bij 120 woningen in de Burgemeesterswijk aangelegd. Dit wordt ook wel ‘Fiber to the Home’ genoemd, oftewel ieder huis zijn eigen glasvezel. Het is een rechtstreekse verbinding naar het internet, zonder tussenkomst van wijk-verdeelkasten, oude koperkabels of te lange afstand tot een centrale.

Maar ik heb toch al glasvezel?

Er zijn internetaanbieders die u vertellen dat ze een internetverbinding leveren met de snelheid van glasvezel (fiber). Maar in de praktijk worden de snelheid en de bandbreedte nog steeds beperkt of is het de techniek gewoon niet meer sneller te maken. Dit komt omdat het laatste stukje van de verbinding via een ouderwetse telefoon- of coax-koperkabel loopt. Dit grote verschil merkt u meteen met glasvezel internet van Breedband Arnhem.

Glasvezel zakelijk

Mijn organisatie maakt al gebruik van glasvezel. Is overstappen mogelijk?

Ja dat kan! U bent al bekend met de mogelijkheden die glasvezel biedt. Onze propositie is: 'meer bandbreedte voor minder geld'. We doen u graag een voorstel waarbij u gegarandeerd meer waar krijgt voor uw geld en zorgeloos kunt overstappen. U kunt contact met ons opnemen via sales@breedbandarnhem.nl of  026 - 20 20 201 (sales) / 026 - 20 20 200 (algemeen)

Is glasvezel niet heel duur?

De grote providers houden bandbreedte kunstmatig schaars en de snelheden laag, om zo maximaal te kunnen verdienen. Hier kunnen wij niet langer mee leven. Daarom hebben we in Arnhem en omstreken een eigen supersnel glasvezelnetwerk aangelegd, waarop bandbreedte niet langer schaars, maar in overvloed aanwezig is.

Wat zijn de mogelijkheden die glasvezel biedt?

Internet mag geen beperking meer zijn. Steeds meer applicaties en systemen communiceren via het internet. Dit gaat in de komende jaren een steeds grotere rol spelen in onze samenleving. Ondernemers krijgen hier meer en meer mee te maken. De stabiliteit van een glasvezelverbinding zorgt ervoor dat bestaande en nieuwe toepassingen betrouwbaar functioneren. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Locaties verbinden
 • VoIP + integratie Vast & Mobiel
 • Webwinkel
 • Videovergaderen
 • PIN- en kassasystemen
 • Camerabewaking
 • Cloud & virtualisatie
 • Hosting & domeinnamen
 • Datacenterdienstverlening
Over deze mogelijkheden vertellen we u graag meer in een persoonlijk gesprek.

Wat betekent symmetrisch?

Onze glasvezelverbindingen zijn Point-to-Point en daarom altijd symmetrisch. Dit wil zeggen dat de upload- en downloadsnelheid gelijk zijn aan elkaar. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld DSL- en coaxverbindingen, waarbij de uploadsnelheid vele malen lager is dan de downloadsnelheid.

Is glasvezel voor ieder bedrijf beschikbaar?

Jazeker! Zakelijk glasvezel van Breedband Arnhem is voor alle bedrijven in Arnhem beschikbaar, zonder vraagbundeling.  

 • Bedrijventerreinen: Bakenhof, Het Broek, IJsseloord 1, IJsseloord 2, Kleefse Waard, Koningspleij, Merwedeterrein, De Overmaat, Rijkerswoerd en Westervoortsedijk.
 • Kantorenlocaties: Arnhem Centraal/WTC, het Centrum, Arnhems Buiten, Gelderse Poort, Kroonpark/Groningensingel en Velperweg e.o.
 • Buiten Arnhem kunt u ook aangesloten worden op ons supersnelle glasvezelnetwerk. Dit kan op bedrijventerrein: Centerpoort-Noord en Centerpoort-Zuid in Duiven en op Poort van Midden-Gelderland in Heteren.
  Wilt u weten of glasvezel mogelijk is op uw locatie en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op via sales@breedbandarnhem.nl of bel naar 026 - 20 20 201 (sales) of 026 - 20 20 200 (algemeen).

Wat is een redundante internetverbinding?

Redundantie betekent letterlijk dat iets dubbel wordt uitgevoerd. Bij een redundante internetverbinding heeft u een hoofdlijn en een back-up lijn. Er zijn verschillende gradaties bij een redundante internetverbinding. De hoofdlijn kan bijvoorbeeld via glasvezel zijn, de back-up lijn via een koperverbinding.  U kunt de verbindingen bij verschillende providers onderbrengen, daarnaast kan dit ook nog eens via verschillende routes lopen.   Mocht uw primaire internetverbinding (om welke reden dan ook) wegvallen, dan neemt de back-up lijn de taak over.  Het doel hiervan is om de beschikbaarheid van de aansluiting, en de dienstverlening die daarover plaatsvindt, te verhogen.

Kan ik gebruik maken van een SMTP server via Breedband Arnhem?

Bij internet van Breedband Arnhem ontvangt u geen SMTP gegevens van ons. Wanneer u overstapt naar Breedband Arnhem, wijzen we u graag op onafhankelijke maildiensten zoals Gmail, Outlook, Office365 of naar uw hostingprovider.

Glasvezel thuis

Waar in Arnhem kan ik thuis internet krijgen van Breedband Arnhem?

In de Burgemeesterswijk en het Spijkerkwartier. Woont u op een van onderstaande adressen? Dan kunt u glasvezel bestellen via het online formulier , of neem contact met ons op via info@breedbandarnhem of 026 - 20 20 200.

Straat Huisnummer Postcode
Bouriciusstraat 1 t/m 21 (alleen oneven nummers) 6814CS en 6814CT
Brantsenstraat 20 t/m 26 6814CR
Sweerts de Landasstraat 2 t/m 74 27 t/m 69 en 73 77 t/m 85 6814DA, 6814DB, 6814DE, 6814DG, 6814DH en 6814DJ
Zijpendaalseweg 1 t/m 47 51 t/m 59 6814CA, 6814CB, 6814CC en 6814CD
Driekoningenstraat 1 t/m 45 6828EL en 6828EM
 

Waar in Oosterbeek kan ik thuis internet krijgen van Breedband Arnhem?

In Oosterbeek werken wij samen met glasvezelaanbieder Reggefiber. Reggefiber legt het glasvezelnetwerk in Oosterbeek aan en zorgt ervoor dat de woningen een eigen glasvezelaansluiting krijgen. Breedband Arnhem levert de diensten over het glasvezelnetwerk, zoals televisie, internet en/of telefonie. Via onze postcodecheck kunt u kijken of u aangesloten kan worden op het internet van Breedband Arnhem en vervolgens een bestelling doen.  

Hoe bestel ik glasvezel bij mij thuis?

Via ons bestelformulier kunt u gemakkelijk glasvezel voor u thuis bestellen. Staat uw adres er niet bij, maar wordt het adres wel weergeven in ons overzicht van aangesloten adressen in Arnhem? Neem dan contact met ons op via info@breedbandarnhem.nl of via 026 - 20 20 200.

Wat kan ik doen om de aanleg van glasvezel bij mij in de wijk te versnellen?

Dit kunt u doen door uw vraag aan ons kenbaar te maken. We leggen glasvezel aan door middel van kleinschalige bewonersinitiatieven, geïnitieerd door de bewoners zelf. In samenwerking met Breedband Arnhem worden ongeveer 40 adressen vastgesteld die aan dit bewonersinitiatief kunnen meedoen en waarvan de adressen in de buurt van ons huidige netwerk liggen. Hierbij rekenen we op 25 nieuwe Breedband Arnhem glasvezel-internetters. Wilt u een initiatief in uw straat starten? Neem contact met ons op via info@breedbandarnhem.nl of via 026 - 20 20 200

1000 Mbit/s: haal ik dat wel thuis?

Op het moment dat u een verbinding afsluit met een snelheid van 1000 Mbit, wilt u die snelheid graag meten. Haalt u alle Mbit/s eruit die erin zitten? U hoopt natuurlijk, als u een test doet, dat de uitkomst ook 1000 Mbit/s is. Wij hebben hebben een blog geschreven over hoe het zit met de snelheid bij u thuis.  

Ik ga verhuizen, wat nu?

Indien u gaat verhuizen naar een adres waar ook Breedband Arnhem glasvezel is, kunt u uw adreswijziging doorgeven aan info@breedbandarnhem.nl  Indien u gaat verhuizen naar een adres waar er geen mogelijkheid is voor glasvezel van Breedband Arnhem, kunt u uw huidige abonnement opzeggen door te mailen naar info@breedbandarnhem.nl 

Installatie thuis

Als ik glasvezel internet thuis laat installeren, hoe gaat dat dan?

Zodra u supersnel glasvezel internet bij Breedband Arnhem heeft besteld, maken we met u een afspraak wanneer we bij u langskomen. Op het afgesproken tijdstip zal onze monteur de glasvezelrouter activeren. Vanaf dat moment heeft u supersnel glasvezel internet!

Van wie is het kastje dat aan mijn muur hangt?

Dat kastje – de Breedband Arnhem Thuisrouter - is onderdeel van het netwerk van Breedband Arnhem. Uw eigen thuisnetwerk begint na de ethernetkabel die wij op ons kastje naar uw router/switch aansluiten. Als de lampjes op de uw glasvezelmodem (wit kastje) niet branden, heeft u geen internetverbinding meer en kunt u onze servicedesk bellen op 026 - 20 20 200 (op werkdagen tussen 08.00 uur en 18.00 uur).

Wat is een router?

Een router is een netwerkapparaat dat twee dingen voor u verzorgt: uw eigen thuisnetwerk en de verbinding met het internet. Een thuisnetwerk kan bekabeld zijn en eventueel ook draadloos, afhankelijk van hoe u uw thuisnetwerk inricht.

Welke apparatuur heb ik nodig voor een stabiele en supersnelle verbinding?

Voor een stabiele en supersnelle verbinding leveren wij bij elke thuisaansluiting onze Breedband Arnhem Thuisrouter mee. Deze Thuisrouter is een high-speed Gigabit router, met ingebouwde wifi voor draadloos internet. De router is ook geschikt om mee te bellen via uw bestaande vaste telefoon(s). De Thuisrouter krijgt u van ons in bruikleen, de borg hiervoor bedraagt € 25.

Ben ik verantwoordelijk voor mijn computernetwerk in huis?

Ja. Wij zorgen voor bekabeling naar uw router en de TV-box(en). De rest van het thuisnetwerk zorgt u zelf voor. Zorg ervoor dat de bekabeling een CAT5E of hoger is. Deze kabels kunnen de 1000 Mbit/s van Breedband Arnhem aan. Weet u niet zeker hoe dit moet, dan denken we graag even mee over de beste oplossing.

Kan ik, in plaats van het door jullie geleverde Zyxel modem, mijn eigen modem gebruiken?

Dit is zeker mogelijk. Let er wel op dat, op het moment dat uw eigen modem is aangesloten, wij geen ondersteuning meer bieden op het moment dat u problemen ervaart. Indien u bij problemen met uw eigen modem onze helpdesk raadpleegt, zal de eerste vraag van ons altijd zijn om het Zyxel modem terug aan te sluiten. Ons internetverkeer wordt bij u afgeleverd met VLAN tag 2. De toewijzing van een publiek IP-adres geschied vervolgens automatisch via DHCP. Dit heeft u nodig om uw verbinding online te brengen. Hierbij de kanttekening dat wij geen ondersteuning bieden op de configuratie van een eigen modem.

Regelen jullie ook een e-mailadres voor mij?

Bij internet van Breedband Arnhem ontvangt u geen e-mailadres van ons. Mocht u op dit moment een mailadres bij een andere provider hebben en over willen stappen naar Breedband Arnhem, wijzen we u graag op onafhankelijke maildiensten zoals Gmail of Outlook.

Internetstoring thuis

Mijn internetverbinding is uitgevallen, wat moet ik doen?

Controleer eerst of uw modem (Zyxel) en router nog werken en stroom krijgen. In veel gevallen is een uitgevallen verbinding te verhelpen door de apparatuur van de stroom te halen en vervolgens weer aan te sluiten. Hieronder vindt u de stappen voor het herstellen naar fabrieksinstellingen voor een Zyxel VMG8924.

 • Stap 1 Zorg ervoor dat het modem aan staat. Controleer of er lampjes branden aan de voorkant van het modem. Branden deze niet, controleer dan de stroomtoevoer. Dan kan het zijn dat u de lampjes heeft uitgeschakeld. Dit kan met de schuifknop aan de zijkant van het modem. Zie onderstaande afbeelding. Deze schuifknop moet aan de bovenkant zitten om de lampjes in te schakelen. Werkt het dan nog niet, dan is het modem waarschijnlijk fysiek defect.
 
 • Stap 2 Druk met een paperclip o.i.d. op de reset knop aan de achterkant van het Zyxel modem (zie afbeelding hieronder) en houd deze ingedrukt.
 • Stap 3 Houd de reset knop 15 seconden in. Het stroom indicatielampje zal rood gaan branden. U kunt dan de uitknop loslaten. Het modem zal herstarten en fabrieksinstellingen terugzetten.
    Het Zyxel modem zal nu herstarten. Dit kan enkele minuten duren. Als het WLAN lampje stopt met knipperen, is de herstart afgerond. Druk nu alle kabels nog even goed aan. Als u na het doorlopen van bovenstaande stappen nog steeds problemen ervaart, kunt op werkdagen tussen 08.00 uur en 18.00 uur ons bereiken via support@breedbandarnhem.nl of bellen naar 026 - 20 20 200 (algemeen) of 026 - 20 20 203 (engineering).

Mijn wifi werkt niet altijd even optimaal, hoe kan dit?

Bij Breedband Arnhem krijgt u het allersnelste internet; tot wel 1000 Mbit/s! Maar het draadloze wifi signaal is niet altijd optimaal. Om het beste uit de wifi-verbinding te halen, hebben wij wat tips voor jullie opgesteld. Deze kunt u vinden in dit blog.

Televisie thuis

Wat moet ik doen als mijn tv vastloopt / het niet doet?

Als de tv blijft vastlopen, kunt u uw TV-Box resetten. Dit doet u als volgt:

 1. Zet uw TV Box aan
 2. Druk met het uiteinde van bijvoorbeeld een paperclip de reset knop in aan de onderkant (zie afbeelding hieronder, de resetknop is rood omcirkelt) en houd deze ingedrukt.
 3. Na 10 seconden ziet u dat de TV Box herstart. U mag nu de reset knop loslaten.
 4. De TV Box zal zich nu herstarten naar fabrieksinstellingen. Wacht 15 minuten. Het is belangrijk dat de stroom niet ontkoppeld wordt in deze 15 minuten. Ook niet op het moment dat er een foutmelding verschijnt. Staat uw TV box na 15 minuten nog steeds niet in het startscherm? Neem dan contact op met onze servicedesk op werkdagen tussen 08.00 uur en 18.00 uur via support@breedbandarnhem.nl of via het nummer 026 - 20 20 200

Wat is mijn ouderlijk toezicht code?

Wanneer u voor het eerst inlogt kunt u zelf een ouderlijk toezicht code aanmaken. U kunt ook eerst de standaardcode '0000' invoeren en later een persoonlijke code aanmaken. U gaat hiervoor naar menu --> instellingen --> ouderlijk toezicht.

Mijn beeld hapert, wat kan ik daar aan doen?

Als eerste adviseren wij u om de TV-Boxopnieuw op te starten. Soms kan het ook handig zijn om uw beeldinstellingen na te kijken. Er wordt geadviseerd deze op 1080P50 te zetten. Dit kunt u nalopen door de volgende stappen te volgen:

 1. Ga op de tv naar 'menu'
 2. Ga met de pijl naar links zodat u bij 'instellingen' komt, druk daarna op OK
 3. Vervolgens gaat u met de pijl naar rechts naar 'tv instellingen'
 4. Ga met de pijl omlaag naar 'video uitgangssignaal' waar u twee keer achter elkaar op OK drukt
 5. U komt dan uit bij 'video uitgangsmodus', daar gaat u omhoog naar 1080P50
 6. Vervolgens drukt u op OK en dan nog tweemaal op menu, zodat u weer bij tv kijken uitkomt

Kan ik ook een extra TV Box krijgen?

Jazeker. Mocht u een extra TV Box willen, voor bijvoorbeeld op de slaapkamer, dan kan dit voor een meerprijs van 4 euro per maand.

Welke aansluitingen heeft de TV Box?

De TV Box heeft de volgende aansluitingen:

 • HDMI 1.4a
 • Optical out/SPDIF
 • Ethernet netwerkaansluiting

Is er een overzicht van de zenders van Canal Digitaal?

Kan ik ook via mijn mobiel TV kijken van Canal Digitaal?

Ja dat kan! Hiervoor moet je de TV app van Canal Digitaal gebruiken. Met de TV app van Canal Digitaal heb je alles van je TV in 1 app en kijk je onbeperkt TV op elk apparaat. Bekijk via deze app jouw favoriete programma’s in Nederland en alle EU-landen, tot wel 7 dagen terug! Het installeren van de Canal Digitaal TV App is simpel. Installeer de app voor iOS of Android. Beschik je al over onze Canal Digitaal TV app, dan hoef je de alleen maar een update uit te voeren. De interactieve opties zijn meteen beschikbaar.

Wat is de Canal Digitaal Smart TV app?

Canal Digitaal heeft een TV app voor Samsung en LG SmartTV's. Met deze app kijk je naar televisie via internet. Volg de volgende stappen om de app te installeren.

 1. Ga naar de appstore van Samsung of LG.
 2. Zoek op "Canal Digitaal". Wordt de app niet gevonden? Dan is de TV die je gebruikt waarschijnlijk niet geschikt.
 3. Installeer de Canal Digitaal SmartTV App.
 4. Open de app als de installatie voltooid is.
Je kunt gebruik maken van de Canal Digitaal Smart TV App als je in bezit bent van een Samsung- of LG-smart-tv (met besturingssysteem Tizen 2016 t/m 2018 of met webOS 3.0).

Telefonie thuis

Heeft u problemen met het uitbellen of bent u niet bereikbaar?

Herstart als eerste het modem:

 • Stap 1: Zet het Zyxel modem uit. Dit doet u door stekker uit het stopcontact te halen, of door de knop aan de achterkant in te drukken (zie afbeelding).
 • Stap 2: Druk met een paperclip of zoiets dergelijks op de reset knop aan de achterkant van het Zyxel modem (zie afbeelding) en houd deze ingedrukt.
 • Stap 3: Zet het Zyxel modem aan terwijl u de reset knop 15 seconden ingedrukt houdt. Na 15 seconden laat u de reset knop los. (zie afbeelding)
Het Zyxel modem zal nu herstarten. Dit kan enkele minuten duren. Als het WLAN lampje stopt met knipperen, is de herstart afgerond. Druk nu alle kabels nog even goed aan. Als u na het doorlopen van bovenstaande stappen nog steeds problemen ervaart, kunt u contact met ons opnemen op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur via support@breedbandarnhem.nl of bellen naar 026 - 20 20 200.

Hoe kan ik een doorschakeling in- of uitschakelen?

Er zijn een aantal mogelijkheden betreft de doorschakeling van uw telefoon.

 • Wilt u weten of er op dit moment een doorschakeling actief is? Toets dan *21
 • Wilt u een nieuwe doorschakeling instellen? Toets dan *21* telefoonnummer waar u het naar toe wilt schakelen. Bijvoorbeeld *21*06-12345678.
 • Wilt u een doorschakeling uitschakelen? Toets dan #21, voor deze functie moet er mogelijk iets aangepast worden in de router. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur via support@breedbandarnhem.nl of bellen naar 026 - 20 20 200.

Nieuwsbrief

Kan ik op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Breedband Arnhem?

Wij sturen om de maand onze Breedband Arnhem Update via e-mail. U krijgt dan een kort overzicht van de ontwikkelingen bij Breedband Arnhem. Voor de nieuwsbrief kunt u zich hier aanmelden.

Kan ik mij ook uitschrijven van de Breedband Arnhem Update?

Als u onze nieuwsbrief ontvangt staat er onderaan deze e-mail een link waarmee u zich direct kunt afmelden. U kunt ook een mail sturen naar info@breedbandarnhem.nl 

Mijn vraag zit hier niet tussen

Mijn vraag zit hier niet tussen?

Heeft u een andere vraag of wilt u extra informatie, neem dan op werkdagen tussen 08.00 uur en 18.00 uur contact met ons op via info@breedbandarnhem.nl of via 026 - 20 20 200. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met onze servicedesk via support@breedbandarnhem.nl of via 026 - 20 20 201.

Toon locatie op kaart